Tentoonstelling over oud(er) worden en sterfelijk zijn

 

Living Looonger is een tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO in Amsterdam. Living Looonger laat bezoekers stilstaan bij vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn.

Oud worden en dood gaan

20240208 BGNU Tentoonstelling over ouder worden en sterfelijk zijn

Sinds 1850 is onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld. Toen lag die op 40 jaar, 150 jaar later worden we gemiddeld zo’n 80 jaar. Blijft de levensverwachting stijgen? Wat kunnen we zelf doen om gezond oud(er) te worden? Kan de wetenschap veroudering en dood gaan stoppen?

En moeten we dat echt willen, de dood een halt toeroepen? Is het niet beter om onze sterfelijkheid te accepteren, misschien wel te omarmen, en er betekenis aan te geven?

Verdieping en inspiratie

De tentoonstelling biedt verdieping in de maatschappelijke gevolgen van ouder worden en geeft ruimte om stil te staan bij onze sterfelijkheid. Bezoekers kunnen hands-on aan de slag, en kunnen zich laten inspireren door de werken van onder andere Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en Lucy McRae (Institute of Isolation).

Living Looonger is te bezoeken van 19 januari 2024 t/m 5 januari 2025.